Barış Terkoğlu’nun ‘yargıya müdahaleyi’ deşifre ettiği haberine erişim engeli getirildi

Posted by

Gazeteci ve Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu‘nun, 06.12.2023 tarihli “Yargıya müdahale krizi büyüyor: AKP İl Başkanı da şikayet edildi” başlıklı haberine erişim engeli getirildi.

Terkoğlu, söz konusu haberinde Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı’nda görevli bazı savcıların da aralarında olduğu kişiler hakkında, HSK’ye şikayette bulunulmasını, söz konusu dilekçe ile ortaya koymuştu.

Habere göre; yargı tarafından görevlendirilen konkordato komiserleri, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı’nda görevli bazı savcıların da aralarında olduğu kişiler hakkında, örgütlü şekilde yargı içerisinde faaliyet yürüterek görevi kötüye kullandıkları ve yargıya müdahale ettikleri gerekçesiyle HSK’ye şikayette bulunmuştu.

BİR KLASÖR DELİL HSK’YE TESLİM EDİLMİŞTİ

Şikayet içeriğinde, AKP Tekirdağ il Başkanı Ali Gümüş’ün de yargıya müdahalesine yönelik iddialar yer almıştı. Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Soner Gül ve Savcı Arif Demir’in de şikayet edildiği dilekçeyle, iddiaları içeren bir klasör delil HSK’ye teslim edilmişti.

Dilekçede “Konkordato komiser heyeti olarak görev tevdi edilmiş bulunan Tekirdağ Asliye Ticaret Mahkemesi’nin 2022/853 esas sayılı dosyasında görev yapmaktayız. Şikayetimize konu edilecek hususlar ve geçen zaman içerisinde gerçekleşen olaylar; hukuki ve usule uygun olmayan işlemler aşağıda kronolojik olarak verilmiştir” denilerek yargıdaki usulsüzlük iddiaları sıralanmıştı. Müdahalenin 1 milyon 696 bin dolar alacaklı bir şirket lehine, usulsüz işlemler yapılması için baskı biçiminde yapıldığı söylenmişti.

ÖDENMEYİNCE SORUŞTURMA

Mahkeme tarafından görevlendirildikleri şirketle ilgili olarak, kendilerinden usulsüz taleplerde bulunulduğunu söyleyen Sağlam ve Gül, söz konusu talepleri gerçekleştirmeyince haklarında “örgütlü suçlar”dan soruşturma açıldığını ifade etmişti.

Alacaklı olduğunu iddia eden bir şirkete usulsüz biçimde ödeme yapılması istendiği, bunu kabul etmemeleri üzerine baskı altına alınarak haklarında soruşturma açıldığı söylenmişti.

Soruşturmanın ardından görevlendirildikleri şirketin jandarma tarafından basıldığı, şirkete ait ticari evraklar ve şirket bilgisayarlarına el konulduğu, belge ve bilgilerin çuvallarla alındığı ifade edilmişti.

“PARA HAREKETLERİNİ İNCELEYİN”

Alacaklı olduğu iddia edilen şirkete usulsüz ödeme yapmayı kabul etmedikleri için baskı altına alındıklarını, haklarında usulsüz soruşturma ve dava açıldığını, nihayetinde şirket idaresinden el çektirilmeye çalışıldıklarını söyleyen Sağlam ve Gül, HSK’den şu taleplerde bulundu:

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir